понеделник, 16 ноември 2015 г.

Marriott купува Starwood. StarWars играчките оглавяват празничния сезон за пазарене.


StarwoodHotels & Resorts (HOT) са закупени от конкурента Marriott (MAR) в сделка, оценена на $ 12.2 милиарда в брой и акции. Обединената компания ще създаде най-големия оператор на хотели в света с 5500 имота. UnitedContinental (UAL) и DeltaAirlines (DAL) са по-ниски в началото на търговията. Секторите на авиокомпаниите си отдъхнаха, след като вече не са в центъра на вниманието.Инвеститорите смятат че няколкото атаки този уикенд в Париж, няма да повлияят съществено на туристическата индустрия.
GeneralMotors (GM) и AT & T (T) са били сред целитъе на BerkshireHathaway на УорънБъфет които вече смело ги  добавят към портфолиото си през третото тримесечие. Berkshire взе нов дял в AT & T на 59.3 милиона акции и увеличи своя дял в GeneralMotors с 22% до 50 милиона акции през третото тримесечие, съгласно предоставената на регулаторите информация. Въпреки това, Berkshire  има продадени акции на Wal-Mart (WMT) и GoldmanSachs (GS). Berkshire намалява дела си в Wal-Mart с около 7% до 56.2 милиона акции. Goldman акциите на Berkshire сега по-малко от 11 милиона са. Това е реален спад от около 12,6 милиона до 30 юни. Hasbro (HAS) е в полезрението на инвеститорите.
Тази сутрин происводителят на играчки се среща с акционери и анализатори. Инвеститорите искат да видят какво има в магазина за дружеството, тъй като то е основния играч в празничен сезон за пазаруване. Акциите на Hasbro са се увеличили повече от 38% процента през тази година, надминавайки съперничещи Mattel (МАТ), благодарение отчасти от продажбите на StarWars играчки.

Няма коментари: