неделя, 22 ноември 2015 г.

Следващата икономическа стъпка за заличаване на българския народ.

Почти два пъти поскъпва възстановяването на здравноосигурителни права през 2016 г. След 1 януари 2016 г. прекъснатите здравноосигурителни права на гражданите ще се възстановяват само при условие, че заплатят всички дължими здравноосигурителни вноски за последните 5 години, а не както е сега – три години.
Тази унищожителна промяна в Закона за здравното осигуряване е публикувана в Държавен вестник в края на месец юни, и влиза в сила шест месеца по-късно.Ако човек, който сам внася вноските си за здраве и е с прекъснати здравноосигурителни права (не е заплатил повече от три дължими месечни осигурителни вноски за период от 36 месеца) пожелае през декември 2015 г. да ги възстанови, трябва да плати всички дължими осигурителни вноски за периода от 01.07.2012 г. – 30.06.2015 г. (36 месеца до началото на месеца, предхождащ месеца на оказаната медицинска помощ). В случай, че същият човек пожелае да възстанови здравноосигурителните си права през февруари 2016 г., ще трябва да плати вноските за периода от 01.01.2011 г. – 31.12.2015 г. (60 месеца до началото на месеца, предхождащ месеца на оказаната медицинска помощ). 
На фона на новото повишавана на заплатите на политиците, както и красивата субсидия от по 11 лева на глас, това изглежда не смешно, а престъпно. На всички е ясно че хората които не могат да си платят здравните осигуровки не са хора които не желаят това. От управляващите до момента са правени единствено опити за намаляване на заплащането на българите, там където могат. Няма начн да не се знае че бизнеса регулира подаянията наречени "заплата" според тези в държавния сектор. Малко изключение правят служителите на финансовото министерство, които получават доста прилични заплати.... без да се има предвид и допълнителното финансово стимулиране което там се раздава като кафето сутрин. Ако заслужаваха това обаче, едва и страната щеше да е в такъв финансов колапс в момента. Както и да се погледне тази недомислица с осигуровките отново цели да удари най-бедната част от българския народ (над 70 % ) от населението. Явно закупуването на устройствата за контрол на достъпа с пръстов отпечатък, които явно са в полза на определени приближени фирми и са напълно ненужни ако не и направо излишни и незаконни, трябва да се плати от най-бедната част на този толкова търпелив народ. Вярно е че една овца трябва да бъде стригана, но народа не е това..... Поне не докато смята и му стиска да се бори... 

Няма коментари: