сряда, 13 май 2015 г.

Специализиран полигон за катастрофи. Има ли почва у нас?

Всекидневно в новините се изнасят данни за обстановката по пътищата. Както може да се забележи,  водачите на МПС средства в България са крайно незаинтересовани за последствията които може да възникнат от безумното им каране. Всъщност, като че ли колкото повече се говори за това, катастрофите стават все повече и по смъртоносни. Българските шофьори, се усетиха свободни да карат като без да се съобразяват и дори като че ли го правят на пук на нещо. Дали е напук на родителите, чиито деца убиват, дали е на пук на всички останали участници в движението или на КАТ е без значение.
За да са ефективни мерките които се вземат срещу тази българска простотия, то те трябва да са тотално недемократични. Трябва да се отбележи и факта че Българина се противопоставя индивидуално и скрито на всички което е наложено, независимо даи е добро за него. Това си има и добрите страни, но в случая със самоубииствените изпълнения по улиците, дава само смъртоносен плод.

Има и друго решение. Израждането на полигон за катастрофи, би могло да реши проблемите за повечето водачи. Ако един терен с големината на две, три футболни игрища, бъде снабден с нужния брой стълбове и големи дупки по пътя, както и с възможността да се правят директни челни катастрофи между пътуващите, може би ще позволи невинните жертви по нормалните улици да намалеят.
Явно директното противопостявяне на простотията, събужда у българския водач на МПС, толкова непреодолимо, силен импулс, че той спира да мисли и натиска педала до долу, като ако случайно не е под въздействието на алкохол или наркотици гледа да се надруса, спиртоса или и двете. 

Ако оставим явната шега на страна и си представим че бъде стартиран такъв проект, то няма начин той да не е печеливш. На един полигон в който колите се блъскат жестоко една в друга и в стълбове и притичващи доброволци, би могло да се разположат и седалки и ложи, така че да може процеса на избухване на простотията, да е наблюдава от повече хора. Цената на билета, може да се формира според търсенето, като смея да твърдя че тя ще изпревари тази в определени спортове. Ако се сравни с интереса към бокса или кеча, то наистина умишлените катастрофи на полигон, бих донесли доста сериозен приход, освен че ще поопразнят улиците от търсачите на силни усещания. 

Няма коментари: