понеделник, 16 февруари 2015 г.

Това ли е реформата на Москов ?

За това ли министър Москов иска да съдере и последната кожа на бедните Българи ? За това ли се ще се плащат осигуровки за неизползвани от хората, услуги? 

МАТЕРИАЛИ ОТ ИНТЕРНЕТ МЕДИИ

Ексшеф на болница във Велико Търново вземал пари на ръка за титаниеви импланти, но слагал евтини стоманени.Прокуратурата във Велико Търново поиска помощ от европейката съдебна мрежа - пращала ли е словенска фирма скъпи консумативи, или д-р Людмил Гецов е мамил действително пациентите си.

Недка Стоянова от Севлиево чака от години истината за опасната измама, на която е станала жертва. Жената разказа преди време по БНТ как е дала на доктор Людмил Гецов от Велико Търново на ръка 4000 лева, за да й постави гръбначна титаниева стабилизация. Гръцки рентгенолози по-късно открили, че бившият шеф на болницата от старата столица е поставил на Недка Стоянова обикновена стоманена.мЕдна година прокуратурата във Велико Търново чака отговор от Словения дали производителят е изпращал титаниеви импланти, или д-р Гецов е поставял стоманени, но е вземал пари за скъпите импланти.
Досъдебното производство все още е срещу неизвестен извършител за набавяне на имотна облага и срещу неврохирурга няма повдигнати обвинения, уточни говорителката на окръжната прокуратура Катерина Лещакова пред вестник “Борба".Според осведомени прокуратурата е напреднала много в тази проверка и очаква до дни бившият болничен шеф на да бъде обвинен.Според осведомени прокуратурата е напреднала много в тази проверка и очаква до дни бившият болничен шеф на да бъде обвинен. Държавното обвинение започна да проверява д-р Гецов преди почти две години след сигнала на Недка Стоянова. Жената твърди, че след 3 г. при повторна хирургична интервенция в Гърция се оказало, че поставените импланти са от обикновена стомана, а тя е платила за тях три пъти по-скъпо. Случаят е от 2007 г., а разследването започнало 6 г. по-късно през 2013 г. Подобна измама се разследва и при още два случая на д-р Гецов. Проверява се лечението на 63-годишния великотърновец Несип Несипов и на Веселин Делчев. “Работата по досъдебното производство продължава. Но едно от доказателствата, което е необходимо, са данни от фирмата - производител на имплантите, със седалище в Словения. Отправено е запитване доставяни ли са от тях на болницата в Търново такива предмети, от какъв материал са изработени имплантите и с какви серийни номера са. Словенските власти бавят отговора и затова сме се обърнали до контактната точка на България в европейската съдебна мрежа за взаимодействие. Надявам се, до седмица поне да знаем причината”, каза прокурор Лещакова. Срещу д-р Гецов се водят още две прокурорски проверки и досъдебно производство за нарушения, констатирани във финансовия одит на болницата, и за скандални обществени поръчки за наемане на скъпа медицинска апаратура и за ремонт в здравното заведение. В първия случай бившият директор наел модерен инструментариум от дружество, регистрирано на неговия адрес в Лясковец, като наемът за 36 месеца бил 740 344 лв., а закупуването на нови апарати щяло да излезе 570 000 лв. на болницата. За целия срок на договора са над 1 милион и 800 хиляди във вид наеми за 6 години. Втората поръчка е от 5 март 2013 г. При нея Великотърновската болница е възложила ремонт за 259 645 лв. на русенско дружество, чийто управител преди това бил назначен от д-р Людмил Гецов като зам. изпълнителен директор на болницата с работно време от 2 часа на ден. Според източници от здравното министерство приключва и проверката на Агенцията за държавна и финансова инспекция. Установени са били нарушения и злоупотреби за над 100 хиляди лева при обществените поръчки за изграждане на перално звено и асансьорна кула в окръжната болница по времето, в което начело е бил д-р Гецов. Вчера той не бе открит за коментар. Неврохирургът бе освободен от поста директор на Великотърновската болница през октомври 2013 г. Тогава той се премести в бургаска болница. В последно време обаче основно преглеждал пациенти в собствения си медицински център в Търново, казаха запознати.

1 коментар:

Анонимен каза...

СТОП СЪС ЗАПАДНИЯ НАЧИН ПРОМИВКА НА МОЗЪЦИТЕ НИ!! НЕВЪРВЯТ ТЕЗ ПРИЙОМИ В БЪЛГАРИЯ!
До кога, пита едвам свързващият двата края със заплата от 380 мизерни лева Народ?

Първото тримесечие на таз година е пресполовено НАПЪЛНО БЕЗ РЕЗУЛТАТНО!
А КЪДЕ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕДИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ НА виц-ПРЕМИЕРСТВОТО?
КОЙ СЛЕДИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРЕД-ИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ НА БЮДЖЕТ-ХРАНТУТНАТА НИ ЧУЖДОПОКЛОННA-ВЪРХУШКА?
Еинственото което са направили е ИЗПРОСЕНИЯТ ЗАЕМ ОТ ЧУЖДЕНЦИ в размер на 16м-да, без да е имало рефдерендум и без да са дали обяснение кой ще го връща и ЗАЩО?

НИКОЙ не ПИТА, КАКВО НАПРАВИ И ЗА КОЛКО ДО СЕГА И КАКВО И ЗА КОЛКО ЩЕ ДОРАЗВАЛИ в България за НАПРЕД, самоназначилото се ВИЦ-презид€нството?
Президентските бюджет-хрантутничeтa разчитат на ЧУЖДОПОКЛОННСКИТ€ псевдо-съветнически "казан-котейлчета" като;
Казана „тинк-танк", резервоара (забележете западното му прозвище)-"рога и копита" и каквили не още бюдж€тни к€пч€та и гаванки!

Кой ни тласка на война срещу БРАТУШКАТА?
Ето кой, ЧУЖДОПОКЛОННОТО ни виц-ПР€МИ€РСТВО, ВЪОБРАЗЯВАЙКИ СИ Ч€ ръководят някого в Родината на Дякона, кат този чуждопоклон€н ФАШИнгтон€ц Дани€л Митов, за срам че се нарича Българин, потомък на Дякона!
За какво и до кога ще хрантрутничим €вро-МАСОНСКИ В ЧУЖДОПОКЛОННОТО виц-ПР€МИЕРСТВО, и Мигл€на-Пръмовица, барабар с €-лобистските ЧУЖДОПОКЛОНни ПРАВИТ€ЛСТВ€НИ, БЮДЖ€Т-ХРАНТУТКИ?

Ето резултата от 100 дневното Б€ЗЧИНСТВО на ЧУЖДОПОКЛОННОТО ни Виц-преми€рство;
* Превърнаха България не само НАТО-Коран пикльовска ПАЧАВРА, но и плацдарм на ФАШИнгтонските НАТО-НАЦИCT-терористи!
* Оставиха Родината на Дякона в членство с КОЛОНИАЛИСТА-АНГЛИЯ в Евро-Конгломерата!
Подробности ще намерите в Документалното филмче;
(“Stealing a Nation”, A Special Documentary Report by John Pilger.)
http://johnpilger.com/videos/stealing-a-nation
* Решиха Председателят на ДАНС да се назначава по баджанак-Шурейски от виц-премиерите, като ПРЕДИМСТВА СЕ ДАВАТ НА НАЙ-ОТЯВЛЕНИТЕ ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ-НАТО-МАРИОНЕТКИ, КАТ НАТОвскотo ФАШИнгтонче, Даниел Митов!
* Само боносираха се от 4,473 до 5,772 Бюджет-хрантутнo с месечни заплати!
* Изпросиха още 16мил-да от ЧУЖДЕНЦИ за да потдържат правителствен лукс, а основната заплата захвърлиха в 380левната МИЗЕРИЯ!

На БУНТ потомци на Дякона, Ботева и Вапцарова.
Смърт на Ултра-Дясното ни ЧЮЖДОПОКЛОННО ГЕРБо-правителство което без референдум и допит до Народа, надяна милитаристичният НАТО-Коран пикльовски хомот на шиите ни!
Янкйз Гоу Хоум!!, Янкйз Гоу Хоум!!, Янкйз Гоу Хоум!!, Янкйз Гоу Хоум!!
„Толерант-Приемствените Българи“, под ръководството на Илия Енчев, се надигнахме с иск за пълният разпад на €вро-Конгломерата, връщайки всичките средствата на €вро-марионет държавите, заграбени от Брюксел до сега, от началото на €вро-Колониализма!
“Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда”!
Стара Славянска поговорка

БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

http://novorossiya.name/natsizm-ili-ukrainskiy-natsionalizm/

С уважение:
И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg