сряда, 10 декември 2014 г.

Войната със здравно неосигурените

Напоследък в медийното пространство се носят заплахи срещо здравно неосигурените Българи. Лично д-р Москов директно заплаши по медиите тези бедни и беззащитни хора с "война", без оглед на това как е станало така че не са здравно осигурени и защо нямат пари да платят дори минималната осигуровка. Изказването му е обвързано с нападенията на лекари, които са нещо наистина много неправилно. Вярно е че тези хора полагат труд за останалите и е вярно че не получават необходимото заплащане. Това обаче не се дължи на "тарикатлък", а на смазващата бедност в която живее по голямата част от Българския народ. За това явно има виновни и те не са работещите Българи които се съсипват от работа, за жълти стотинки. Ситуацията в страната отново е тежка и това трябва да се промени рязко.
Тази т. нар. "война" трябва да се види с работодателите, които експлоатират толкова безогледно работещите, а не с най бедната част от обществото. Москов показа едно лице на лекар, което не се вписва с общоприетата представа  за тази работа. Да пари няма, но има горна граница за осигуряване. Това е граница която определено пази всички богати хора от плащането на пълни размер на данъците им. Да пари пак няма, но има работодатели които не искат да осигуряват работещите си върху реалните доходи. Такива работодатели постоянно са против увеличаването на минималната работна заплата, а не са провтив високите цени на силиконовите импланти които им се налага да плащат.... НЕ Е ЧЕСТНО да се нападат най бедните хора и да се води война срещу тях.... не е и морално. ако това е политиката на Българските правителства, то истинските виновници за обезкървяването на нацията са точно и само те. Българина показва на какво е способен, когато е в ползотворна среда. 
Това правителство изглежда че въпреки няколкото класифицирани като "изцепки" постъпки е по читаво от доста други. Има какво да направи ако има желание. МЕРКИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ЗА ТРАЙНО СТАБИЛИЗИРАНЕ НА ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА.  Да се случи това е въпрос на политическа и на национална воля. Няма как да е редно политиците които казват че не могат да се справят, а има вариант, да ОБЯВЯВАТ ВОЙНА НА НАЙ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ. Не чер такава не се води и в момента........

Няма коментари: