сряда, 3 септември 2014 г.

Задава ли се трета световна война

Нека не забравяме че всяка световна война започва с това с което е свършила предишната.
Отново живеем в размирни времена и отново света е на прага на голямо изпитание. Една част от човечеството не забялезва задаващия се катаклизъм, но това не означава че го няма. Нужна е намесата на всяка общност или организация, които могат да спрат лудистта на самозабравили се водачи, която може да доведе до непредвидими за човечеството последствия.

Създаването на петролиевите долари

През 1944 г. е създадена уникална по рода си система на валутните и обменни курсове. На валутната конференция на ООН, която се провежда от 1 до 22 юли 1944 г. в Бретън Уудс, Ню Хемпшир, се подписва Бретън -Уудското споразумение. Банковите хищници, като Рокфелер, както винаги решиха да се възползват от ситуацията. Една от последиците от Бретън- Уудската конференция е фактът, че страните, които желаят да закупят от Близкия изток петрол, са принуждавани да купуват първо долари и единствено с тях да купуват петрол.  Вътре в страната от тази система печелят почти всеки. Като цяло, американците се радват на ползите от условно стабилна валута с годишен процент на инфлация от около пет на сто, която играе ролята на своеобразен данък, отиващ в джобовете на банкерите от Фед. Така се раждат петролиевите долари.
  От 1910 до 1971 г. старата гвардия на Фед работи по освобождаването на икономиката от златния стандарт, за да продължи необузданата оргия на разходите, съпровождано от възлагане без конкурс на изгодни договори на корпорациите на елита, за наложи дългово робство на американския народ и правителството. Всичко това довде до рязко покачване на дефицита и до напълване на джобовете на собствениците на Федералния резерв. Задаващата се война със Сирия е само въвеждащ елемент. Основният акт, след завладяването на Сирия, ще включва нападение на САЩ и Израел, а вероятно и Англия, върху Иран. Иран – този трофей, е нужен на старата гвардия на за да задържи хватка си върху световната икономика. На пръв поглед, нападението срещу Иран изглежда добра идея, ако това ще спаси икономиката . Въпреки това, рисковете, свързани с избора на този начин на действие са трудноконтролируеми.

Третата световна война е пред прага ни

Сирия е първата плочка от доминото в предстоящия конфликт, който заплашва живота на тази планета. Демонтажът на Египет и Либия бе само прелюдия. Реалните действия ще започнат няколко месеца след нахлуването в Сирия под претекст за спасяването на човечеството от сирийски оръжия за масово поразяване, а именно - химически оръжия. Бъдете уверени, Америка я водят към война със Сирия, а дори и за секунда не допускайте факта, че тази война ще напомня поне малко войната в Ирак и Афганистан. В сравнение със Сирия и след това Иран, предишните войни ще са като детска игра в сравнение с всичко, което ни се е случвало в историята на тази страна. Стратегията на „спасяването на петродоларите“, следвана от страна на Федералния резерв – е казино с високи залози, където обезпечението сте вие, вашите деца и бъдещето на човечеството. Това, че предстоящата война е много вероятна, получи потвърждение от обвиненията, които се правят от правителството на САЩ, че Сирия използва химически оръжия срещу бунтовниците. Защо? Защото всички пътища към Иран минават през Дамаск. Иран е истинска военна мишена на военните цели на Фед, защото той прави немислимото, когато води война срещу старата гвардия на Новия Световен Ред чрез продажба на петрола си на Русия, Китай и Индия за злато, а за платежоспособността на долара това е ужасна заплаха.

Русия и Украйна 

Още един признак за предстоящ катаклизъм е конфликта в Украйна. Русия като че ли преодоля до голяма степен ефекта от падането на комунизма и започна да възстановява загубеното от части влияние. От своя страна САЩ се опитват да задържат и ако могат да разширят своето. Наличиети на стремеж към Европейско бъдеще у по голямата част от младите украинци предизвика сблъсак на интереси между Европа и Русия от която майсторки се възползваха Съединените американски щати. От своя страна Русия се старае да задържи огромното си влияние нат Украина като се възползва от конфликта за да предизвика отцепвана на територий от иначе суверенната държава. Не е тайна че когато американското правителство изпитва финансиви трудности, някъде по света започва война.... От своя страна Руснаците не смятат да отстъпват двора си и дори ясно заявяват че биха използвали ядрено оръжие. 

Няма коментари: