понеделник, 23 декември 2013 г.

Историй за четене.


Ако решите че имате история която заслужава да бъде публикувана, но имате причина да не го правите сами, изпратете я на  bginstitutions@abv.bg . Ще се постараем да я направим публично достояние, абсолютно безплатно. Нека не си мълчим, това дава хранителна среда на паразитите :)


binev siderov

Слави Бинев пред ПИК: Ако Волен е мъж да каже къде да дойда! Ще му размажа главата и ще го разпльокам!

„Само човек, който няма деца или не може да има, може да говори срещу деца и то на един прекрасен семеен празник какъвто е Коледа. До момента се въздържах от нападки и си държах езика зад зъбите, но този път вече е лично. Този път се касае за децата ми. Нека, ако Волен е мъж да ми каже къде да дойда, за да се разберем като мъже. Ако иска да вземе и двама от депутатите си. Ще му размажа главата! Ще го разпльокам, а след това ще изкарам тестисите му през гърлото“. Това заяви преди минути пред ПИК Слави Бинев.
Гневната му реакция е предизвикана от вчерашното изявление на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, който заяви по собствената си телевизия „Алфа“ по адрес на Слави Бинев: „Другият стремеж е там има едно лице, дето сега го развеждат като плондир по телевизиите, иска евродепутатче да стане пак и е готов на всичко. Ще продаде децата си, дето се вика, защото това му е бизнесът на това лице”
„Волен или да казва къде да дойда, за да го размажа или да си затваря мръсната импотентна уста. Този път той прекали, позволи си да атакува децата ми. Всеки баща знае какво е да нападнат децата му и всеки достоен баща ще размаже всеки, които се осмели да им посегне“, подчерта Бинев.
На въпрос на ПИК – защо е напуснал „Атака“ преди няколко години, Бинев отговори:
„Волен говори, че съм го предал, като съм си тръгнал от „Атака“. Явно за него е предателство, ако един мъж не иска да се нагъзи като него пред силните на деня, било ГЕРБ или БСП, а още по-малко ДПС. Аз не се нагъзих като него. Това е истинската причина да напусна „Атака“




Червен общински лидер пита: Кой и как в крайна сметка взема кадровите решения в БСП? Опитва ли се БСП да спъва Бургас ?


Евгений Мосинов в административната сграда на Слънчев бряг днес. В този момент той все още не знае за промяната в борда. Снимка: Лина ГЛАВИНОВА
Случилото се днес в Слънчев бряг, за мен е както лична обида, така и нескопосан опит да се постави бургаската организация на БСП в унизителна ситуация, се казва в декларация, разпространена от общенската структура на левицата и подписана от нейния председател Евгений Мосинов.
Както "24 часа" съобщи по-рано юристът се оказа изненадващо извън борда на "Слънчев бряг" АД, който беше избран на Общо събрание на акционерите днес.
В декларацията си Мосинов описва напълно откровено ситуацията, в която се е оказал:
"Като юрист и отговорен човек, днес в изпълнение на публикуваната в търговския регистър покана на Министъра на икономиката се явих на отдавна насроченото общо събрание на Слънчев бряг АД. Никой не намери за нужно, да ме уведоми, поне час по рано, че в последния момент, аз и предложения за изпълнителен директор Валентин Михалев отпадаме и сме заменени с други хора - незнайно от кого предложени. Никой не ни обясни защо и поради какви причини."
Според него подобна ситуация е обидна за всеки зрял човек, а когато той представлява политическа организация на управляващата партия е обида и към самата организация.
Социалистът поставя в декларацията си три въпроса: 1. Кой и как в крайна сметка взема кадровите решения в БСП? 2. Има ли сили БСП да отстоява своите позиции и какво й струват ежедневните компромиси? 3. Станалата вече прословута отстъпчивост на БСП пред коалиционните партньори не се ли превръща във фатална грешка или е удобен параван за реализирането на нечии лични интереси?
В заключение той се зарича да се бори "БСП - Бургас да е партия на честните и активни хора със собствено мнение и позиция".
"Това е пътят към лидерството, което можем сами да извоюваме без компромиси и в открит двубой с опонентите ни. Другото просто не е мъжка работа",  категоричен е общинският лидер на левицата.
На мястото на Мосинов в борда на "Слънчев бряг" АД е включена пловдивската юристка Таня Иванова Власиаду, а на мястото на  Михалев - друг  предишен шеф от Слънчев бряг - Веселин Маринов.

Няма коментари: