събота, 7 октомври 2017 г.

САЩ увеличава военния си бюджет

След като става ясно, че Северна Корея има поддръжка ня някоя голяма държава в близост САЩ стигнаха до правилния извод, че трябва да продължат да се въоражават. Американската армия е най-силната в света. Технологичното превъзходство е в пъти над евентуалните и противници, но това не означава, че ако се води война с агресори, като Северна Корея и Русия, трябва да се промени начина на живот на мирните западняци. Ето защо САЩ инвестират допълнителни $440 млн. в противоракетна отбрана, включително и за увеличаване на броя на устройствата за прихващане на ракети, пише изданието The Hindu. Информацията идва на фона на засилените усилия на Северна Корея да разработи ядрена ракета, способна да достигне американска територия. 
Целта на такива инвестиции е да се осигури безпроблемното спечелване на война със Северна Корея и или Русия, като това не се отрази по никакъв начин на благоденстването на трудолюбивия и миролюбив американски народ.
Ким Чен Ун не се лишава от западни технологии
Заради спешността на ситуацията от Пентагона са поискали от Конгреса да позволи пренасочване на средства от сегашния бюджет, отколкото да се чака за следващия бюджет за отбрана. Преди финансовата инжекция американското Министерство на отбраната вече имаше $8.2 млрд. за противоракетна отбрана в бюджета си. Във вторник от Пентагона обявиха пренасочване на $367 млн., като останалите $73 млн. се очаква да бъдат обявени през идните дни. Независимо от мизерията в която живеят севернокорейците Пхенян напредва със своите програми за разработка на ракети и ядрени глави, а анализатори поставят въпроса дали Пентагонът е разработил противоракетни отбрани, които могат да се справят със севернокорейската заплаха без въобще да се стига до каквато и да е мобилизация на хора от мирното население.

Няма коментари: