петък, 10 октомври 2014 г.

Предимства и недостатъци на емиграцията.

Все по-често младите българи се ореантират към емиграция. Налага се главно по икономически причини. Оказва се обаче че дори средно и ниско образованият Българин в един момент намира препитание в Европейските страни. Истината е че труда там се цени и заплаща така се че ако човек не е мързелив, да може да издържа себе си и семейството си. Ако сме решили да емигрираме, то в момента най-добрата дестинация са западноевропейските страни. Стандарта е неизмеримо по-висок а в същото време са достатъчно близо и като граждани на страна член на Е.С. имаме почти равни права с всички останали. Предимства:

 1.По добро заплащане.

 Заплащането в Е.С. е с десетки пъти по добро от българското. 

 2.По добри услови на труд. 


Условията на труд в Е.С. са несравнимо по-добри от тези в България като цяло. 

 3.Равни или по ниски цени на живота.

Ако щете вярвайте но цените в Е.С. са равни и дори поп ниски от тези в България, без да се търсят промоции. Ако човек се поразвърти из магазините, както го прави в БГ, ще може да осигури прехраната си на половината цена от тази които плаща в БГ, при по добри условия. По качествени храни. 

 4.По-добро здравеопазване.

Всъщност в най-големите европейски страни, ако разбира се работите законно, осигуровките ви поемат грижите за цялото домакинство. Децата са с огромно предимство. САЩ например не могат да се похвалят с толкова добре работеща система.

 5.Изключителна грижа за децата. 

Всъщност на запад е добре да имаш деца. Добре е не само за теб но и за страната и бизнеса там. Всичките им разходи за поети от социални ведомства, а детските им, например в Англия, надминават 400 паунда. Истинският капиталист се грижи за работника си и за семейството му, не за друго а защото утре тези деца ще трябва да работят за неговите деца... В България бизнеса е в ръцете бе бившите комунисти и техните деца. Резултата е на лице....

6. Пенсионна осигуреност.

Няма нужда да се говори за пенсионната осигуреност на работещите в западно европейките страни. Отделно доходите позволяват включването в като тази на Граве, които позволяват човек да започне да получава пенсия преди навършването на пенсионната си възраст и то в размер поне няколко стотин Евро. Всички тези неща са немислими за живеещите и работещите в България. 

Като цяло в момента е доста глупаво решение младия човек да стои в България и да се чуди как да преживява, когато може съвсем спокойно да замине сам на 1000 километра и да живее нормално, че и да просперира. 

Няма коментари: