сряда, 25 март 2015 г.

Истинският виновник за демографския срив.

Веднага след 89 -та година България започна да губи народа си. Масовата емиграция, при това без да сме влезли в Е.С. лиши страната от младите  хора, както и от специалисти които сега са доказват и подобряват расата на запад. Всички останали в страната постоянно страдат от ефекта от това, като вече след толкова много години, народа започна да осъзнава истинската причина за това. Нямаше да се налага млади хора да се махат от страната си, нямаше бабите да виждат внучетата си само по скайп или снимки направени с телефона. Нямаше останалите в България да смятат че са късметлии ако имат работа със заплащане от 1200 лева, ако българският работодател беше поне малко мислещ. 
         Вече не е тайна че бизнеса в България е основно в ръцете на бивши управляващи от преди 1989-та, както и или на наследниците им. Предвид падането на управлявания от тях строй, по икономически причини, става ясно че те не могат да се грижат за пари и за хора. Дори и да могат, явно не искат. Липсата на елементарната способност да се предвидят последствията, алчността и късогледството на работодател;и и политици, предизвикаха едно от най-големите обезкървявания на страната. Нацията загуби повече от три милиона българи, повечето от които са млади емигранти, тръгнали да търсят щастието си извън страната.
          Има една причина която задължително определя посоката на движение на прeселващите се Българи и това е изключително ниското заплащане на труда. Българският народ цени труда, и знае ползите от него, дори и да не е добре заплатен. В същото време обаче това не е народ от глупаци, въпреки наличието на доста такива. Колкото и много да обичат Ленин , Сталин  наследниците им, повечето българи няма начин да не оценят липсата на всякаква способност и желание  за справяне със ситуацията. Българският работодател просто отказва да признае че трябва да се повишава заплащането във всички сфери, като отначало това трябва да стане с поне 50 % ръст. Късогледството на фирмените собственици и шефове стига до там че дори а склонни да излъжат и в медиите, само и само да платят колко се може по-малко. изказванията на г-н Божидар Данев, председател на БСК, през годините говорят доста изобщо за интелекта на такива личности. Ако се съди по тях, явно българските работници са мързеливи и неквалиифицирани, а българските държавни служители вземат твърде много. Само дато всеки българин, заминал за западна Европа, се реализира доста по-добре отколкото би могъл в България. Вече стотици хиляди български деца растат извън страната и дори не знаят майчиния си език. Няма как разумен човек, който живее в България и има приятели или дори само познати в чужбина, да не стигне до извода че е въпрос на оцеляване да замине и той.
         На фона на бедстващи и намаляващи Български граждани, постоянно затъващи в дългове, е показателно мнението на г-н Божидар Данев по въпрос зададен от журналист на в. Труд :

"
- Според социалния министър Ивайло Калфин икономиката ще се съживи с повишаване на доходите. Правителството вдигна минималната заплата. Това няма ли да помогне?

- Това е заблуда. Причините за инфлацията са основно външни. Те са глобални - в срутването на цената на петрола, а оттам и на горивата, в драстичното намаление на цените на зърнените култури. Причина са и санкциите към Русия, които доведоха до навлизането у нас на огромни обеми субсидирани стоки от ЕС. Положението не може да се лекува с вдигане на
заплати. Доказателство за това е, че независимо от дефлацията вътрешните обороти и потреблението растат. България през последните 7 години има най-големия темп на покачване на доходите в ЕС. В същото време икономиката ни почти стагнира с годишен ръст от 1-1,5%. За мен България е на ръба на макрофинансова криза, която може да се реши единствено чрез дългови инструменти. За съжаление политическият елит няма стратегическо виждане как да реши този проблем "


Всеки който има елементарни познания по икономика, ще стигне до извода че човека от снимката говори невероятни глупости. Наистина ли е глупав или просто иска да съсипе страната, всеки може да прецени сам за себе си.

2 коментара:

Unknown каза...

Абсолютно правилно ! И аз следя постоянно изявите на този на снимката. Отгоре на всичкито твърди че оборотите се били повишили !!!!! Точно тези псевдо -бизнесмени са най-виновни за емиграциятта. Мислят е за робовладелци, но ако не е държавата да ги спонсорира допълнително, нищо няма да видят.....

Анонимен каза...

Кой получава 1200 лв. заплата??????.Това е някаква грешка.