Безценни съвети


Безценни съвети при покупка на имот. 

1. Ако притежавате сумата за покупка на имот то ще бъде истински добра инвестиция да придобиете имот в някоя Европейска страна.

-Първо-наемите които ще получавате ще ви позволят да си живеете доста добре в България

-Винаги можете да отидете за колко време си искате в съответната държава, без да се харчите за наем.

2. Ако нямате сумата, но искате да закупите имот в чужбина, то вие нужен заем. Проучете възможностите за ипотечен заем за имот в чужбина. До момента лично на мен са ми отказали всички банки по които съм ходил с тази молба. Основанието им беше че в момента нямали начини за оценка и контрол върху имота който не е на територията на България, което за мен беше чудно тъй като всички знаем че повечето български банки са притежание на западни такива. Въпреки това пробвайте наема ще изплаща вноските по заема няколко пъти.

3. Ако решите да закупите имот в България то бъдете крайно критични. Истината е че за разположението на страната и качеството на строителството, особено в последно време, цените са високи. Всеки дефект или неудобство е основание за намаляване на цената. Проучете имота из основи, колко собственици има, има ли ипотека върху него, съществува ли вероятност имота да е продаден или да тече процедура по друга сделка с него. Много от офертите в същност включват само част от имота, което се разбира на малко по късен етап. Ако се налага да избирате между квадратура и местоположение, жертвайте малко от квадратурата. Доброто местоположение в дългосрочен а понякога и в краткосрочен план се оказва винаги по-добрият избор. Ако имота е нов то е много важно да има ясна представа за качеството на строежа. Ако е на последен етаж е важно да се поинтересувате какъв е бил статута на имота по време на стрителството и след това. Много последни етажи са строени като тавански помещения а после се продават като апартаменти. В днешно време не е "полезно" да се водите по съветите на някой брокери и да купувате слушайки тях. Брокера обслужва главно продавача и цели получването на максимално висока цена. Най добрият вариант е да вземете имот в който вече е живяно. Така можете да получите по пълна информация за състоянието му. Ако се налагат ремонти, без колебание им направете оценка и я извадете от цената. Защитавате интересите си и по възможност не бързайте, в повечето случай времето е във ваша полза, тъй като каквото и да ви казват трябва да знаете че пазара за имоти в България е замрял и цените ще падат още.

Безценни съвети при покупка на автомобил.

Автомобилът в днешно време е повече необходимост, отколкото лукс. В определен момент на всеки са налага ползването на личен превоз. Ако сте в достатъчно добро "финансово здраве" можете да си позволите автомобил, без да се замисляте толкова за ползата от него, то тези съвети не са за вас. Ако обаче сте от другата категория, както повечето българи тогава те биха могли да са безценни. При покупката на кола би било полезно да следвате няколко правила.

1. Важно е да изберете кола чиято поддръжка да е във възможностите ви, като е добре да бъде с що годе евтини и съвместими с други модели части.( Опел, Фолксваген, Сеат, Щкода и др.).

2. Важно е да имате реална представа за пробега на колата до момента (не вярвайте сляпо на километража, борд компютъра също може да бъде манипулиран до известна степен)

3. Важно е да имате представа къде и как е карана (младите хора обикновено карат малко по екстремно и мъчат автомобила което оказва влияние по късно).

4. Важно да се знае имало ли е ПТП с тази кола и какви са били (кум документите на колата би трябвали да има паспорт който да отразява ремонтите правени по нея, борд компютъра с които са снабдени голям процент от автомобилите също пази информация за определени промени по нея)

5. Много важно е да можете да проследите пътя на колата до вас. През колко собственици е минала и дали няма вероятност да е крадена.

6. Всички проверки които правите е добре да са с помощта на ваш близък човек, който да има достатъчно познания свързани с автомобилите.

7. Трябва да знаете че горните проверки не са гаранция за това че колата няма да се окаже проблемна в техническо отношение, все пак има и доза късмет.

8. Не се връзвайте на дуните на собствениците че са направили обслужването на колата точно преди да вия продадат, освен ако нямат неоспорими доказателства за това и могат да го гарантират (да поемат разноските при скъсване на ангреажен ремък на 1000 км, пробег след като сте купили например) По добре направете оценка на разхода за обслужване и го ползвайте като аргумент за сваляне на цената.

9. Ако можете направете тест на спирачната система.( ускоряване до 100 км. в час и спиране, колата не трябва да се завърта а следите от гумите по пътя трябва да са равномерни ако изобщо са видими)

10. След успешна покупка не забравяйте да почерпите и предишния собственик :) (освещаване)

1 коментар:

Martin Laura Finance Firm каза...

Добър ден,

Аз съм Мартин Лора, основател / главен изпълнителен директор на "МАРТИН ЛАУРА ФИНАНС ФИРМ". Искам да ви съобщя, че понастоящем даваме дълготрайни заеми от всякакъв вид, вариращи от 5 000 долара. До $ 500,000,000 на достъпна цена от 3%, без обезпечение, лош кредит приет. Размерът на кредита е по договаряне, важи сега като валидна оферта. Условията и условията се прилагат, Нашият заем е гъвкав, Изпратете имейл сега чрез (martinlaurafinancefirm@gmail.com) !!!

БЛАГОДАРЯ!!!