неделя, 9 октомври 2016 г.

Колко ни струват изборите

Икономически България е слаба. това обаче не при да се харчат пари за процедури като избори. Бизнеса няма предложения за намаляване на тези разходи.  Правителството одобри 47,080 млн. лева за разходите по подготовката и произвеждането на 6 ноември 2016 г. на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на националния референдум.Въпросите на референдума са: „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“; „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? и „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“.
      Постановлението се приема в изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс, Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, както в изпълнение на решението на МС за подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на националния референдум през 2016 г. 
      Първостепенните разпоредители с бюджет се задължават да представят в Министерството на финансите отчет за направените разходи, в срок до 16 декември 2016 г. 
Средствата се осигурят от централния бюджет за 2016 година.

40 000 лева субсидия за ркламна кампания за Митко


2 коментара:

Unknown каза...

Е явно парите при българите са в излишък... Как може на този на снимката да се дават толкова пари за кампания в която да ни обяснява как щял да ни раздава кебапчета...? Това не говори много добре и за нас като народ... Кк го виждате този като президент?

Анонимен каза...

Кралев, кога не е било така? Винаги този народ поддържа икономика която пък поддържа и такива политици. Погледни какво лауреати има в парламента... ! Бат ти Сали какъв закон може да измисли, та той реални Е ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ А НЕ ЗАКОНОТВОРЕЦ... Каква икономика искаме да има страната ако първенеца и бъде като този елемнт на снимката?