понеделник, 29 декември 2014 г.

Първия български лаптоп

След едногодишна упорита работа, след по-малко от месец на българския пазар излиза новият лаптоп от легендарната българска марка "Правец". Новият лаптоп е тънък, под 2 сантиметра, тежи 1,8 килограма и ще се предлага в три различни варианта, съответно с процесори i3, i5 и i7 на Intel Core. Батерията издържа над 7 часа работа.
"Правец 64М" ще бъде окомплектован с SSD диск, което му позволява много по-ниско топлоотделяне и малко време за зареждане на операционната система (около 4-5 секунди при студен старт), както и много по-ниска консумация . Наличието на SSD диск осигурява и доста по висока устойчивост на удар или разтърсване. За момента се поддържа до 16 GB оперативна памет и възможност за монтиране на дискова памет до 2 TB. Разполага с красив алуминиев капак и светещо лого на "Правец". Кирилицата е фабрично поставена на клавиатурата, а целият дизайн е много стилен и издържан. Цената му ще бъде малко над 1000 лева. Възможно е да се струва висока на някои, но високо производителните компоненти, както и големият обем на SSD диска правят тази цена дори по-ниска от колкото бихме платили, ако беше на друг производител.
При производството на лаптопа са интегрирани много иновации, позволяващи постигането на много висока производителност, при много нисък разход на енергия. Възможно е игрането на много тежки видео игри, на батерия, като лаптопа издържа над два часа в такъв тежък тежим. Очертава се твърдото заемане на пазарен дял в България и Европа до една година след пускането на продукта на пазара.

Няма коментари: