неделя, 14 септември 2014 г.

Лъжат ли ни мобилните оператори ?

Може би по правилно е да попитаме “Колко точно ни лъжат мобилните оператори?”. 99 % от ползвателите на мобилни услуги биха ви казали че са убедени че както всичко друго в държавата ни, така и мобилните услуги не работят в наш интерес. По-скоро гледат на нас като на портфейли, от които парите трябва да бъдат взети.
Истината че че нещата са уредени така че почти няма начин един потребител да защити интереса си. Дори и при наличието на много номера в разпечатката му, които да не е виждал, броячите в телефоните ви кой знае защо не са доказателство при възникнал спор. Твърдението че може да са манипулирани се приема винаги за вярно, а обратното че оператора може да манипулира своите съответно не подлежи на обсъждане. Реално за пред институциите човек почти няма какво да извади в своя защита, тъй като съответния оператор не признава броячите на разговорите, дори в телефоните които той самият предлага на клиентите си. Има само един изпитан начин, който обаче безотказно работи. Заимствах го от определен човек който спечели от подобно изпълнение и сега не иска да се афишира с това. Малко преди началото на отчетния си период (1-2 дни), приятеля ми извади сим картата от телефона си, в присъствието на нотариус и я запечата в плик , надеждно подпечатан от нотараиуса. След което занесе плика и го постави в сейф на голяма българска банка, все още преди да е започнал отчетният период, естествено без да информира мобилния си оператор. След това отиде да плати последната си сметка като весело и малко инфантилно обясняваше на красивите служителки облечени в червено.... че този месец ще е малко но след месец ще има огромна сметка защото се очаква много говорене заради разни там негови дела, които обаче му носят огромен приход.... Я сега си представете какво бе учудването, когато след изтичане на следващият отчетен период от един месец, през които сим картата със съответния номер беше в сейф, нашият герой получи сметка 74.90, когато отиде да пита как може да се е получило така, все още без да казва за процедурата с банката, му извадиха разпечатка с номера с които е говорил, както и солиден Интернет трафик. Последва съдебно дело, свидетелстване на нотариуса и служители на банката (че плика с картата не е излизал от сейфа през периода, както и че никой не е влизал при него) и край на сагата. Сега човека има учудващо малки сметки .... 

А по-долу ви предостявям електронните пощи на ръководители от структурите на мобилните оератори в България, ако желаете да ги имате.

Mtel: Andreas Maierhofer - a.maierhofer@mobiltel.bg
Globul: Athanasios Katsiroubas - akatsiroubas@globul.bg
Vivacom: Bernard Moscheni - bernard.moscheni@vivacom.bg

Няма коментари: