неделя, 12 март 2017 г.

Време е!

България страда. Страда, но не плаче. Страда от икономически недоимък, което в крайна сметка определя битието на българите, все още стоящи в тази страна. В навечерието на избори, за пореден път народа се наслаждава на обещания. Правителството на ГЕРБ показа че може да привлича всякакви инвестиции. В периода на изграждане на нова икономика, може би нечестно, народа понесе някои лишения. До известна степен, можем да кажем "няма как, трябва да се изстрада".  Електората на ГЕРБ е работещ и плащащ данъци. Дали трябва да теси хора да определят бъднините на държавата? 
От другата страна е БСП естествено в коалиция с ДПС. Това са партии, които са били доста време далеч от истинската власт, въпреки че са проруски партии, а голяма част от икономиката ни е все още в руски ръце. Дали могат те да ни помогнат? В състояние ли са нашите стари социалисти да правят икономика? В Гърция показаха какво могат. В Румъния са под натиск да се махат. Могат ли такива хора да водят една страна напред? Искат ли изобщо? Смятат ли да работят за България или са проводник на турски и руски интереси?
Пенсионерите в България са над 2,5 милиона. Често това са хора, които не са запознати с реалните проблеми на страната ни. Те виждат, как най-ценния ресурс на България, младите хора, изтича на запад. Въпреки това обаче упорито гласуват за партии като БСП, обричайки по този начин малкото останали българи на икономическа емиграция. Наистина ли не правят връзката? Социализмът до толкова ли е изпразнил главите им от съдържание? Как тълкуват целувката на Станишев с Местан?. БСП е най-дълго управлявалата партия на България. Какъв икономически растеж е осигурила тя? До момента единствения такъв е бил регистриран през управлението на Иван Костов и на ГЕРБ. Трябва ли младите българи да стоят в тази страна, чакайки поредния ядрен мастодонт на Путин, наречен АЕЦ "Белене"? Трябва ли да обричат децата си на изплащане на ядрени реактори от Русия и САЩ, поръчани съвсем без нужда от избраните, от родителите им БСП? Трябва ли да плащат високите цени на горива от руски доставчици, без да могат да направят нещо...? 
Бъдещето на България минава през задължителен икономически ръст. Това, явно няма как да се получи, когато се разчита на руската енергетика, например. Време е да се гласува по съвест. Време е да се разбере че няма връщане назад, не остава и много за започване на движение напред. Силната икономика се прави от умни, рабтещи хора. Дали ще се наричат "умни и красиви", или просто "бъдещето", няма толкова голямо значение. Важното е че те могат да направят нещата да се случат за всички в България. Точно тези хора са гонени, неразбрани и мачкани. Старите тоталитарни управници имат своето представителство в бизнеса. Имат го все още и в политиката. Подлогите на руските олигарси целодневно тръбят че "трябва да се държим за Русия", чиято икономика вече се смазва по тежестта на чудовищната простотия. Огромните природни богатства на територията на Русия, вече не могат да компенсират масовата простотия, която се шири там. Руснаците вече са по-бедни от нас, българите. Самите руски граждани не желаят да са в родината си. Българските продажници обаче, не спират да се опитват да пробутат руски, а напоследък и турски интереси. Путинофили, наричащи се русофили, не спират да твърдят че Русия е спасението на православието, като в аргумент на това излагат... оръжие! Нима възрастните хора на България искат да я въвлекат във война?  
Време е !!! Сега идват избори и от нашето, на всички, гласуване, зависи какво ще следва. 

Няма коментари: