четвъртък, 23 март 2017 г.

Тероризъм в Англия

Жертвите вчерашната терористична атака в Лондон са вече  пет. Трима цивилни, един полицай и смият атентатор загубиха живота си. Има над 40 ранени. Някои от хората са в критично състояние. Това е най-кървавото нападение в Лондон след 2005 г., когато терористи се взривиха в метрото и убиха 52-ма души, съобщава Reuters.От Скотланд Ярд все още не назовават официално атаката като „терористичен акт“, но говорителят на полицията съобщи, че вероятно нападението е „вдъхновено от международния тероризъм“. Нападението се случва една година след друга атака в Брюксел, в която загинаха 32 души.
Премиерът Тереза Мей й определи нападателят като "болен и извратен". "Местоположението на тази атака не е случайно", каза тя в изявление пред дома си на Даунинг стрийт 10 късно вечерта. "Терористът е избрал да го направи в центъра на нашата столица, където хора от всички националности, религии и култури се събират да празнуват ценности като свободата, демокрацията и свободата на словото“, каза тя.
Отначало излезе информация за две координирани атаки. Последната информация обаче е за един нападател, ударил две места. От обяснението на полицията става ясно, че първоначално автомобилът на нападателят се е врязал в хората, вървящи по пешеходния мост Уестминстър. Там освен десетки цивилни са ранени и трима полицаи. След това колата се е насочила към парламента, блъскайки се в оградата. На излизане от колата атакуващият е намушкал един полицай, а негов колега е застрелял нападателя.

1 коментар:

Анонимен каза...

Това е то, руските терористи, комбинирани с ислямските.