петък, 20 декември 2013 г.

Новият премиер Пламен Орешарски подготвя затъваща стъпка за България, която да завлече държавата още по-надолу, предвижда тайното досие на програмата му

Орешарски
Орешарски
В момента страната се намира в размирно време и от новото правителство се очаква да се случат чудеса или ако последват старите практики, то тогава напрежението веднага ще ескалира и новите управляващи бързо ще бъдат смъкнати от власт. Това хората около Орешарски, Станишев и Местан много добре го знаят, затова първите им действия са такива, че да спечелят благоразположението на народа. За целта увеличават майчинските и пенсиите, а никой не се пита откъде ще дойдат тези пари. В същото време се говори за връщане и на тютюнопушенето, за да влязат в хазната повече пари от заведенията, макар последното проучване да показва, че най-много се прикриват данъци от хотели, дискотеки и заведения.
Съвсем скоро ще се разбере, че тайното досие на програмата „Орешарски“ е пусната в действие. Първа точка от тази програма е свързана с изтеглянето на около 4-5 млр. лв. По този начин икономиката ни ще живне и ще могат да си позволят пари, които да отделят за социално подпомагане и същевременно да продължат ударната политика на ГЕРБ, но с 4 пъти по-голяма сила за изграждането на магистрали.
При инфраструктурното инвестиране обаче обръчите от фирми у нас си прибират тлъсти суми от държавните пари и за спечелването на обществена поръчка се дават подкупи, които се преразпределят партийно и роднински. На практика в крайна сметка се оказва, че офшорките изнасят повече пари от предвиденото, но и да има желание, Орешарски не може да промени системата, защото или ще го изритат от мястото му, или ще му се случи и нещо по-лошо.

Няма коментари: